Majmok Blogolói

e-mail us

Valami olyan ért ami mindenképp a MB-ra illik? Ne habozz, írj hát!

Majmok Bolygója

Mosolyogj, mosolyogj, és csak mosolyogj! Na látod, már át is lettél b*szva!

Linkblog

Majom címkék

abszurd (5) antiszemita (2) baleset (1) bank (2) bayer (1) biztonsági öv (1) biztosítás (1) biztosító (1) bkv (2) blog (2) bunkó (1) buzi (1) cigány (1) egyház (1) elemzők (1) erőszak (1) felelősség (4) felhívás (1) gaskó (1) gazdaság (2) gondolatok (5) gondolat ébresztő (2) hazugság (3) hiller (1) hitel (1) hivatal (2) így látom én (4) jegyvásárlás (2) kartell (1) kártérítés (1) kegyeletsértés (1) képviselő (1) kisebbség (2) kolonics (1) kommunikáció (5) korrupció (1) kötelező (1) közbeszerzés (1) közlekedés (1) kozmann (1) kritika (1) levél (2) magyarok (3) magyarország (5) magyar szlovák viszony (1) majmok bolygoja (1) majmok bolygója (1) máv (3) meleg (1) mindennapok (4) mokka (1) muosz (1) napkelte (1) nbh (1) nemzeti csúcs (1) new generation (1) oktatás (1) október 23 (1) otp (2) pályázat (1) parlament (1) paródia (1) politika (2) politikus (2) posta (1) rabosítás (1) reform (1) reklamáció (2) rendőrség (1) részeg (2) roma (1) south park (1) spyware (1) synergon (1) szakszervezet (1) szavazás (1) szélsőség (2) szolgálati közlemény (3) szolgáltatás (4) szolgáltati közlemény (1) sztrájk (2) szünet (1) társadalomkritika (1) tomcat (1) történelem (1) történet (5) tőzsde (1) tüntetés (1) tv2 (1) tv műsorok (1) ügyintézés (1) undorító (1) unicredit (1) usa (1) utazás (3) választás (1) válság (3) vdszsz (2) végelszámolás (1) vélemény (7) vélemény gondolatok (3) vicc (3) w (1) weboldal (1) Címkefelhő

Hányadika van?

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A két kép néhány részletben eltér egymástól...

2008.11.13. 18:35 veitJ

...viszont sok mindenben nagyon hasonlít. Szombaton Robert Ficó biztos segít Gyurcsány Ferencnek, hogy megtalálják a képek közti hasonlóságot. Merthát a különbség nagyon csekély. Úgyis mondhatnám, hogy a különbség a két ország felfogása között van. Nálunk az ország politikai vezetése nem látta, - vagy nem akarta látni - hogy a nyilasok egyenruháját mennyire idézi a Nemzeti Őrsereg uniformisa. Szlovákiában azonban nincs pardon. Idézem: "Beigazolódott, hogy ez az egyenruha pontos mása a XX. század harmincas-negyvenes éveiből ismert Szálasi-féle náci egyenruhának"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sapka, a gallér, a zsebek formája, no és a legszembetűnőbb az árpádsávos karszalag, benne a zöld ábra. Egy divattervező már leperelte volna még az alsógatyát is a konkurenciáról, ha csak fele hasonlóságot lát. Persze meg lehet magyarázni, hogy más a szín, meg más a zöld ábra a karszalagban, de ezt csak a mi politikusaink veszik be csont nélkül. Vöröscsillagot nem hordhatnak, az tiltva van, biztos ezért választották az árpádsávos karszalagot. Meg is lepődtek, hogy nem látták szívesen őket Királyhelmecen. Pedig ahogy kell, bejelentették. Itthon, ha időben bejelentik, semmi akadálya nincs Magyarország határain belül hordhatják az egyenruhát, felvonulhatnak, koszorúzhatnak.

De most kiborult ama bizonyos bili. Amíg itthon megy a balhé, és nem tetszik néhány embernek, hát majd megnyugszanak. De szomszédaink már nem ilyen toleránsak. Persze mostmár mind az öt párt látja a problémát, és fennen hangoztatják, hogy tenni kell ellene. Illetve abban értenek egyet a pártok, hogy a magyar-szlovák viszonyt kezelni kell. Talán a kezelést itthon kellene elkezdeni, sőt talán már hamarabb kellett volna, hogy ne terjedjen, ne fertőzzön. Most se lehetetlen, csak nehezebb. De politikusaink szeretik a kihívásokat.

Amikről eddig beszéltem, azok "csak" külsőségek. Ezek mögött azonban van egy eszme, ami sok emberben rossz emlék, de aki tanulta, az is tudja, hogy félelmet keltő. Mikor egyesek 64 vármegyéről beszélnek, nagy magyarországot emlegetnek, skandálják, hogy vesszen Trianon, mikor tüntetéseken a székely himnuszt éneklik, mikor gyűlöljük a romákat, zsidókat, melegeket. Ma őket. Holnap mást.

Határon innen és túl békességet akarnak az emberek. Bízunk benne, hogy politikusaink is.

 

 

5 komment

Címkék: politikus gondolatok szélsőség így látom én gondolat ébresztő vélemény gondolatok magyar szlovák viszony

A bejegyzés trackback címe:

https://majmok.blog.hu/api/trackback/id/tr90767548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmoker (Homo Trollicus) 2008.11.13. 20:57:00

"Bízunk benne, hogy politikusaink is."

"politikussaink" addig vannak hatalmon, amíg a jobbágy az ilyen faszságokkal van elfoglalva.
Addig se arról agyalnak a zemberek, hogy mi van az országgal.
Eddig sem volt, és eztán sem lesz érdekük hogy békesség legyen. Párttól, ideológiától (országtól? legalábbis káeurópában biztos) függetlenül. A túl nagy békességben a zemberek még véletlenül elkezdenének gondolkodni. Amíg a komcsiknak a maunikasó meg a hetihetes meg a népszabó, a faszistáknak és nácikoknak meg a mnemzet és a kuruc megmondja hogy mit kell gondolni, addig meg nincs gond, ugye. Kenyeret és cirkuszt az istenadta, elbutított népnek! (meg segélyt, gázártámogatást, huszonötödikhavi nyugdíjat, "ingyen egészségügyet", istenfaszát, hogy a jó helyre rakja az ikszet)

Összességében nagy jóság ez a Gárda / Őrsereg dolog - Feri mond A-t, Viki mond B-t, megy a cirkusz egy darabig, közben meg lehet el-okosítani a sok-sok lóvét, nagy egyetértésben és vigasságban.

Amúgy a baloldali képen csak egy nagy fekete pacát látok, egy nagy fehér pacára húzva, sapkával. Talán pont ez a probléma gyökere.
Mindegyiken sapka van! :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.11.14. 08:46:38

Az a baj, hogy az ilyen jelmezes figurák, meg azok, akik nagymagyarországos matricával lépik át a határt, nem fogják fel, hogy pont azoknak ártanak ezzel a legtöbbet, akik nevében elvileg hőzöngenek: a határontúli magyaroknak.

Kis Viktória 2008.11.14. 09:20:52

A Magyarország lehetőségek országa:) ,itt nista következmény , nista kormányzás csak köpkődés, nincsen rendszer sem és rend sem, jóbb a kupiban lavirozni a Tisztlet politikusoknak. A cikk Szerzőjének meg gratulálok, mert van még, akinek sok minden nem mint1.

Androsz 2008.11.14. 14:19:42

Szmoker, adj egy kis fényt a monitorodra. Éppenséggel a fejednek sem ártana ugyanez. Mert az igaz, hogy a politikusok olykor örülhetnek, hogy a polgár az ilyen idiótákkal foglalja el magát, amíg ők romba döntik és/vagy ellopják az országot, de ettől még nem csak ennyit jelent ez a gárda-dolog.

Annyira nem lehetnek hülyék, hogy ne vennék észre a nyilasokkal és nácikkal való nyugtalanító hasonlatosságot. Amelyet a nagy jócselekedetekkel elfedni és elfeledtetni sokáig nem tudják. Az árpádsávos zászló még rendben van, azt nekem értelmetlen szidni, de a karszalag, a barna ing nem fest jól.

Engem ezek a szélsőjobbosnak kategorizált kiscsoportosok néha meg tudnak találni egy-egy gondolattal vagy nézettel, ellenben a nácikat szívből gyűlölöm. És nem szabad elfelednünk, hogy hajdan a nácik is csak ennyivel kezdték, aztán a rosszlétben feldühödött nép magára talált bennük, és végül már elszabadult velük a fogat. A rosszlét már nálunk is kezdi szedni az áldozatait, és lesz még rosszabb is, könnyen jöhet olyan idő, amikor ezek a fura gárdisták nagy népszerűséget szereznek. Márpedig én nem szeretném, hogy újraéledjen a nácizmus. Nem a zsidókat meg a cigányokat féltem, hiszen hülyeség hinni, hogy automatikusan ők lesznek a célpont, egyébként is védekezzenek, sosem kellett önként a gázkamrába sétálni. Viszont ha itt csak az előjele is látható lenne annak a mocskos gazemberségnek, akkor itt mindenki veszélyben lenne, mert itt van a háború. Ezt nem szabadna elbagatellizálni azzal a felkiáltással, hogy csak a hazug politikusoknak áll érdekében a fesztivált csinálni az éledezni látszó nácizmus körül.

P 2008.11.14. 15:56:36

Meglátásom szerint, a hőzöngők nagyrésze fel van háborodva, dolgozik és mire megy el az adója. Ebben a kevés megyében is annyi a munkanélkül hát mégha több lenne, ezen a kis területen sem tudunk rendet tartani! Ennyit a nagyról meg a sokról.
A rassziznusról, és a tisztamagyarvagyokbazzetenemhuzzáinne mutasson egy tiszta magyar génálományt, vesse össze a sajátjával és utánna nézzük már meg. Kinek a génálományát nézzük? Árpád, István..... Azóta volt itt keveredés és én senki helyében nem lennék olyan biztos hogy a tatárok, törökök vagy az éppen betelepített népesség nem keveredett a tiszta magyar génállománnyal.