Majmok Blogolói

e-mail us

Valami olyan ért ami mindenképp a MB-ra illik? Ne habozz, írj hát!

Majmok Bolygója

Mosolyogj, mosolyogj, és csak mosolyogj! Na látod, már át is lettél b*szva!

Linkblog

Majom címkék

abszurd (5) antiszemita (2) baleset (1) bank (2) bayer (1) biztonsági öv (1) biztosítás (1) biztosító (1) bkv (2) blog (2) bunkó (1) buzi (1) cigány (1) egyház (1) elemzők (1) erőszak (1) felelősség (4) felhívás (1) gaskó (1) gazdaság (2) gondolatok (5) gondolat ébresztő (2) hazugság (3) hiller (1) hitel (1) hivatal (2) így látom én (4) jegyvásárlás (2) kartell (1) kártérítés (1) kegyeletsértés (1) képviselő (1) kisebbség (2) kolonics (1) kommunikáció (5) korrupció (1) kötelező (1) közbeszerzés (1) közlekedés (1) kozmann (1) kritika (1) levél (2) magyarok (3) magyarország (5) magyar szlovák viszony (1) majmok bolygoja (1) majmok bolygója (1) máv (3) meleg (1) mindennapok (4) mokka (1) muosz (1) napkelte (1) nbh (1) nemzeti csúcs (1) new generation (1) oktatás (1) október 23 (1) otp (2) pályázat (1) parlament (1) paródia (1) politika (2) politikus (2) posta (1) rabosítás (1) reform (1) reklamáció (2) rendőrség (1) részeg (2) roma (1) south park (1) spyware (1) synergon (1) szakszervezet (1) szavazás (1) szélsőség (2) szolgálati közlemény (3) szolgáltatás (4) szolgáltati közlemény (1) sztrájk (2) szünet (1) társadalomkritika (1) tomcat (1) történelem (1) történet (5) tőzsde (1) tüntetés (1) tv2 (1) tv műsorok (1) ügyintézés (1) undorító (1) unicredit (1) usa (1) utazás (3) választás (1) válság (3) vdszsz (2) végelszámolás (1) vélemény (7) vélemény gondolatok (3) vicc (3) w (1) weboldal (1) Címkefelhő

Hányadika van?

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Képviselő nem vész el, csak átalakul

2008.11.21. 12:04 veitJ

Deutsch Tamás sem veszett el, mikor 365 napon (mínusz szombat, vasárnap és ünnepnapok) keresztül nem járt be a VII. kerületi önkormányzat testületi üléseire, csak nem ért rá. Annyira nem ért rá szegény, hogy még lemondani sem volt ideje, sem mandátumáról, sem a vele járó pénzről. Nohát van ilyen, megértjük mi ezt, mi Magyarország munkába járó polgárai. Azt is megértjük, hogy azt a pénzt, amit azért kapott ugye, mert nem járt be egy évig, azt hónapról hónapra eljótékonykodta. Attól az apró részlettől most eltekintek, hogy a pénznek az átutalása, csekken történő befizetése, vagy bármi más módon történő eljuttatása a címzetthez nem vehetett kevesebb időt igénybe havonta (és ez felszorozva 12-vel), mint egy lemondó nyilatkozat megírása, és elfaxolása. Szép dolog a jótékonykodás, én is szorgalmazom, de az megint egy külön téma lenne, hogy a választópolgároktól levont adókból származó jövedelmét a megkérdezésünk nélkül osztogatja. Ám ami nagyon tetszett nekem, az az, hogy azt nyilatkozta, hogy pályafutását Brüsszelben kívánja folytatni. Na mármost megkérdezném, melyiket? Ugye nem az önkormányzati képviselőségre tetszik gondolni?

A napokban meg azt olvastam, hogy Pelczné Gáll Ildikó is felkerült- vagy -het az Fidesz EP-listájára. Ugyan ez a lista még nem létezik a szóvivő szerint, de a hajó itt is léket kapott, mert csak szivárog valami. Pelczné "az elmúlt években nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket". Akkor meg menjen Brüsszelbe mi, hátha jót tesz neki a levegőváltozás.

Valahogy meg kellene szabadulni a léhűtő, a nem alkalmas, a költekező, a hazudós politikusainktól, de mért így? Mért bíznak rájuk nagyobb feladatot, fontosabb, felelősségteljes munkakört? Mért ők képviseljék Magyarországot, mikor egy kerületet sem tudnak? Ja, majd elfelejtettem, több pénzért. Persze, ha őket kérdezzük, hivatástudat, az emberek képviselete, a demokrácia védelme, stb. (ide fel lehet még sorolni néhány frázist).

A lényeg, hogy akit egyszer politikus lesz, az az is marad. Nem tudná megszokni, hogy rendszeresen meg kell jelenni a munkahelyen, különben nincs fizetés, hogy minden fillérrel el kell számolni, mert különben büntet az APEH, hogy nem lehet ittasan vezetni, mert nincs mentelmi jog. És ha itthon nem megy, hát majd Brüsszelben.

Minden ország meg akar szabadulni a felesleges dolgaitól. Németország hozzánk hozta, mi Brüsszelbe küldjük.

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://majmok.blog.hu/api/trackback/id/tr98781021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis Viktória 2008.11.21. 13:52:51

Hát..itt ahol nincs semmi féle következmény,itt..ahol büdős bárány börben bújt massziv szocik vagy miis.. kapitálisták irányitanak az országot mit is lehetne elvárni ???

Vidéki 2008.11.21. 16:11:40

A kormányfőnek volt régebben egy javaslata a főállású képviselőségről és a parlament létszámának drasztikus csökkentéséről.
Ezt olyan fontosnak tartotta, hogy azt mondta, ha a parlamentben nem tudja elfogadtatni, népszavazást fog kezdeményezni az ügyben.
Idáig egyik sem következett be. A kormányfő mintha hagyta volna elaludni a javaslatot.
Nem tartanám rossznak, ha leporolná régi javaslatát!

asim 2008.11.22. 18:17:11

Elvárnám azt,hogy a képviselők visszahívhatók legyenek!
VIKTÓRIA szavaz a kommunistára akik még vannak,önmaguk erkölcse sem engedné meg ezt a erköcstelen életmódot,gyakorlatot amit ma tapasztalunk.

VIDÉKI-től kérdezem,hol olvasta illetve hallota e javaslatot?Tudd!A jelenlegi parlameti pártok mind tőkések-nek vannak elkötelezve.Nem merik megtenni a csökkentést mert rengeteg uszályukba tartozó elveszítené a biztos jövedelmét,jó tájékoztatottságát,pályázati előnyét hatalmát.Új pártokat kell bejuttatni a parlamentbe,legfontosabbak a kommunisták.Ezért nemhadják felszire jutni őket a kapitalisták és kiabálnak rájuk kígyót békát.